Top
 
Melitours BG / ПОЧИВКИ 2019  / Мини почивка Неа Анхеало – Волос 04.09.19

Мини почивка Неа Анхеало – Волос 04.09.19

Курортът Неа Анхеало  се намира на 18 км. от гр. Волос, в югозападната част на залива Пагаситикос. Построен е върху руините на древния град Пирасос – пристанище на известния в древността град Тебес, споменат дори от Омир в „Илиада“. Днешният град е създаден през 1906 г. от гръцки преселници от Поморие и дори в центъра се намира малка църква – прототип на тази в Поморие.  

Пилион – планината над Волос, която образува п-ов между залива Пагаситикос и Егейско море; наричана от Омир „Лятната резиденция на Олимпийските Богове“. Тя е и родината на Кентаврите.

1 ДЕН 04/09/19: Отпътуване от София в 6:00 ч. от стадион “ Васил Левски“ по маршрут София –Солун – Лариса –  Волос – Неа Анхеало. Пристигане и настаняване в хотел Tokalis 3* следобяд . Свободно време за плаж. Вечеря.  Нощувка.

2 ДЕН 05/09/19: Закуска. Свободен ден за плаж. Нощувка.

3 ДЕН: 06/09/2019: Закуска. * По желание – целодневен развлекателен круиз до о-в Скиатос  с възможност за плажуване. Вечеря в хотела. Нощувка.

4 ДЕН: 07/09/2019: Закуска. Свободно време за плаж. Следобяд / към 13:30 ч. / по желание екскурзия до планината Пилион и на връщане град Волос. Посещават се прекрасните планински селища Портаря и Макреница. Свободно време в гр. Волос. Вечеря в хотела. Нощувка.

5 ДЕН: 08/09/19:  Закуска. Отпътуване за България. Пристигане в София вечерта.

Цена на човек, за пакет, в лева  ЦЕНА
Цена на човек в двойна стая 389.00 лв.
3-ти възрастен в двойна стая 379.00 лв.
Дете 0-5.99 г. с двама възрастни в стая 110.00 лв.
Дете 6-11.99 г. с двама възрастни в стая 239.00 лв.
Доплащане за единична стая 140.00 лв.

 

 

За туристите, които желаят да ползват собствен транспорт, от цената се приспадат 70 лв. Стаите за ползване с личен транспорт са ограничени и подлежат на потвърждение. Туристи, пътуващи самостоятелно, нямат включена застраховка.

 

 

ЦЕНАТА ВКЛЮЧВА:

*  Транспорт с комфортен автобус;

*  4 нощувки със закуски и  вечери на блок маса в хотел- Tokalis 3*  –  www.tokalishotel.com;

*  Еднократно ползване на сауна и хамам по време на престоя в хотела;

Чадъри и шезлотги на плажа – безплатно;

*  Ползване на открития басейн на покрива на хотела;

*  WI-FI в хотела;

*  Медицинска застраховка “Помощ при пътуване в чужбина” с покритие  5000 евро към ЗД Евроинс АД, гр. София / лица до 5 г. и над 64 г. имат доплащане /;

*  Пътни, входни и магистрални такси;

*  Водач през цялото пътуване;

ЦЕНАТА НЕ ВКЛЮЧВА:

Екскурзия до Пилион и гр. Волос20 €, деца до 11.99 г. – 15 €;

Круиз до о-в Скиатос  – 30 €, деца до 11.99 г. – 20 €;

*  Разходи от личен характер;

*  Курортна такса в размер на 0.50€ на стая, на вече, която се заплаща само на място.

 

За осъществяването на екскурзиите е необходим минимум от 20 пълноплащащи  туриста. Заявяват се и се заплащат само на място !!!

 

 Макреница „Балкона“ на Пилион. Много добре запазено традиционно селище с уникална архитектура – стъпаловидно разположени къщи с каменни покриви, тесни калдъръмени улички, извори с кристално чиста вода и прекрасна гледка към гр. Волос и залива Пагаситикос.

Портаря – в миналото най-важното от всички 24 селища на Пилион, днес то е лицето й. Някои от неокласическите сгради са запазени и преобразувани в хотели. Трябва да се посети и параклиса на Богородица Портаря – от където идва и името на селището.

Волос – центърът на Гърция. Град богат на история, силно свързан с митологията, град който се развива изключително динамично днес. С новото си пристанище Тесали, град Волос се явява мост между Средния Изток и Азия, а с красотата си – предизвикателна туристическа дестинация за круизни кораби. Волос е столица на третата по големина област в Гърция  и седалище на Университета на област Тесалия. През цялата година тук се провеждат много културни и спортни събития. Именно от Волос тръгва митичния кораб „Арго“ с Язон и Аргонавтите в търсене на Златното руно. Ето защо този кораб е емблемата на града и той е напълно пресъздаден в периода от август 2004 до лятото на 2007 г., като са спазени всички описани в древността технологии.

МИНИМАЛЕН БРОЙ ТУРИСТИ:  40

СРОК ЗА УВЕДОМЛЕНИЕ при недостигнат минимален брой туристи: 7 дни преди датата на отпътуване.

Програмата е подходяща за всички туристи.

НЕОБХОДИМИ ДОКУМЕНТИ: Валиден документ за самоличност – лична карта или задграничен паспорт. За деца под 18 години, пътуващи с един родител или без родители – Нотариално заверена декларация, че родителите са съгласни детето да пътува извън България – оригинал + 1 копие + паспорт на детето.  За Република Гърция няма визови, санитарни и медицински изисквания.

НАЧИН НА ПЛАЩАНЕ: депозит – 50% от пакетната цена; доплащане – 10 работни дни преди датата на отпътуване /ако се ползват цени ранни записвания – се вземат предвид условията на плащане по тях /.

Туроператорът е сключил застраховка “Отговорност на Туроператора” със ЗД Евроинс АД, гр. София, Застрахователна полица  № № 03700100001714. Туроператорът препоръчва на своите клиенти сключване на Застраховка „Отмяна на пътуване“ по чл.80, ал.1, т.14 от Закона за туризма, покриваща разходите при анулиране на пътуването, при съкращаване и прекъсване на пътуването, поради здравословни причини на пътуващия или негови близки. Застраховката е доброволна и се сключва в деня на подписване на договора за организирано пътуване в агенцията, където се извършва записването. Туроператорът не възстановява сумата по застраховката при неосъществяване на екскурзиятa

Лица до 5 год. и от 64 до 74 год. имат доплащане за мед. застраховка в размер на 4.00 лв. за целия престой

Лица от 75 до 80 год. имат доплащане за мед.застраховка в размер на 8.00 лева за целия престой

Застрахователната компания не застрахова лица над 85 год. Туристите от 80 до 84 год. Могат да бъдат застраховани за 2000 € срещу сумата от 2.00 лева на ден.

Туроператорът не носи отговорност и не възстановява суми на туристи, на които им се отказва достъп до Гърция поради: забрана за напускане на страната, невалидни /забравени/ документи или други независещи от туроператора причини !

ЗАБЕЛЕЖКА: Туроператорът си запазва правото за промяна на дните на обявените допълнителни екскурзии, в зависимост от предлагането на гръцките колеги. Организаторът си запазва правото за промяна в цената на екскурзията до 20 дни преди датата на отпътуване, в случай на драстично повишаване на горивото.

Информация относно самото пътуване: Началната и крайната спирка са фиксирани предварително в програмата и договора и допълнителни спирки на територията на гр. София не се правят. Настаняването в автобуса става по реда на записване. Спирките по време на самото пътуване са предварително регламентирани / при необходимост разбира се се спира, но слизат само нуждаещите се /.

Хотел Токалис 3* – официална категория, но според нас отговаря поне на 3*+, се намира в центъра на селището Неа Анхеало, на брега на морето. Изключително чист и приветлив хотел, който предлага на своите гости уют, хубава храна и  приятна атмосфера. На разположение на гостите са: басейн на покрива с неповторима гледка; чадъри и шезлонги на плажа безплатно; сауна, хамам, безплатен WI-FI.

Sorry, the comment form is closed at this time.