НАГОРЕ
Melitours BG / Великден в Александрос Палас

Великден в Александрос Палас

289 лв. на човек

Най-напред трябва да отбележим, че за гърците Великден (Πάσχα) е най-важният християнски празник. Може би това се дължи на факта, че Великден е през пролетта и времето е топло и хубаво. В дните преди Великден природата се преражда, цъфтят дръвчетата и цветята и всичко ухае божествено. Идва времето на люляците, които неслучайно носят името „πασχαλιές“ на гръцки. 

От друга страна очакването на Πάσχα е свързано с много други приятни обичаи и традиции – Απόκριες – τα καρναβάλια (Заговезни и карнавалите), Τσικνοπέμπτη (Дебели чеътвъртък), Καθαρά Δευτέρα (Чисти понеделник) – и други, свързани със заговезни и великденския пост.

Кулминацията на всичко това идва с боядисването на яйцата, печенето на козунаците и приготвянето на агнето на чеверме или както се казва на гръцки στη σούβλα, което е една дългоочаквана и обичана от всички гърци процедура. 

Великден е толкова специален празник за гърците, че ученици, студенти и дори заетите в държавния сектор обикновено имат цели 2 седмици почивка.

В дните преди Великден в Гърция всички си пожелават “Καλό Πάσχα”, “Καλή Ανάσταση” и “Καλή Λαμπρή” (Хубав Великден). Тези, които спазват великденския пост си позволяват да похапват и морски дарове (θαλασσινά) като скаридки, мидички, рачета, октоподче и дори рибки, тъй като за гърците те не са ‘блажна’ храна.

4 дни - АВТОБУС
  • Дестинация
  • Цената включва
    Великден в Александрос Палас
    Допълнителна информация можете да намерите в раздел ЦЕНИ
1
1 ДЕН: 26/04/ 2019

ПРОГРАМАТА Е С ГАРАНТИРАНО ТРЪГВАНЕ ОТ:

Русе;   Велико Търново;   Габрово;   Севлиево;

Пловдив

Отпътуване от София в 7:00 часа от Стадион “Васил Левски” по маршрут Кулата – Серес – Аспровалта - Уранополис, III-ти ръкав на Халкидически п-ов. Настаняване в хотел Alexandros Palace 5*. Свободно време. Вечеря / поради естеството на празника, на този ден се сервират само постни ястия /. Нощувка.

2
2 ДЕН: 27/04/2019

Закуска. Свободен ден или По желание* Круиз около Атонските манастири – най- святото място в Гърция. Разглеждат се 8 манастира от западната страна с беседа на български език /от третия ръкав на Халкидики круизът е около 3 часа /. Свободно време в живописното селище  Уранополис. Обратно в хотела. Вечеря. Посещение на Празнична литургия в църквата Св. Никола – с. Йерисос.  Нощувка.

3
3 ДЕН: 28/04/2019

Закуска. Свободен ден за празнуване. По желание: *Празничен Великденски обяд с жива музика и чевермета – с доплащане. Вечеря. Нощувка.

4
4 ДЕН: 29/04/2019

Закуска. Към 11:00 часа отпътуване за България. Преминаване през КПП Кулата. Пристигане в София вечерта.

TOUR LOCATION

Уранополис, Гърция

.

Цена на човек, за пакет, в лева

ЦЕНИ – Ранни записвания

РЕДОВНИ ЦЕНИ

На човек в двойна стая – „градина „

289.00 лв.

309.00 лв.

На човек в двойна стая – „басейн „

299.00 лв.

319.00 лв.

3-ти възрастен в двойна стая

250.00 лв.

275.00 лв.

Дете 0-11.99 г. с двама възрастни в стая

99.00 лв.

99.00 лв.

Доплащане за единична стая – „градина“

115.00 лв.

115.00 лв.

 

ЦЕНИ РАННИ ЗАПИСВАНИЯ са валидни при резервации направени до 28/02/2019 и 50% предплатен пакет !

 

За туристи, желаещи да ползват програмата със собствен транспорт – от цената се приспадат  60.00 лв. Те не ползват и застраховка.

 

ЦЕНАТА ВКЛЮЧВА:

  Транспорт с комфортен автобус;

  3 нощувки със закуски и вечери на блок маса в хотел Alexandros Palace 5* - www.alexandroshotel-halkidiki.com;

  WI-FI в общите части и стаите;

  Фитнес център;

  Медицинска застраховка “Помощ при пътуване в чужбина” с покритие  5000 евро към ЗД Евроинс АД, гр. София / лица до 5 г. и над 64 г. имат доплащане /;

 Входни и пътни такси;

  Водач от фирмата организатор;

Цената не включва:

 

  *Круиз до Света гора - полудневен, с беседа на български език – 23 € – възрастен;  Деца до 6-12 год. – 12  , деца 0-5,99 г. – безплатно – не заема седалка в автобуса;

  Празничен Великденски обяд с жива музика и чевермета: възрастен: 50.00 лв.; деца 2-11.99 г. – 30.00 лв. Цената е валидна при заплащане в България;

  Сейф в стаите – заплаща се на място;

За допълнителните екскурзии – записването и плащането става само на място !!! Осъществяват се при минимум 20 пълноплащащи туриста.

Доплащане за транспорт двупосочно на човек:

Русе: 50.00 лв.

Велико Търново: 40.00 лв.

Габрово: 40.00 лв.

Севлиево: 40.00 лв.

Пловдив: 25.00 лв.

За тръгването от тези градове няма минимум туристи. Пътуват 2 автобуса – един от Русе и един от Пловдив.

МИНИМАЛЕН БРОЙ ТУРИСТИ:  40

Срок на уведомление при несъбран минимален брой туристи: 7 дни преди датата на отпътуване.

НЕОБХОДИМИ ДОКУМЕНТИ: Валиден документ за самоличност - лична карта или задграничен паспорт. За деца под 18 години, пътуващи с един родител или без родители – Нотариално заверена декларация, че родителите са съгласни детето да пътува извън България – оригинал + 1 копие + паспорт на детето.  За Република Гърция няма визови, санитарни и медицински изисквания.

НАЧИН НА ПЛАЩАНЕ: депозит – 50% от пакетната цена за ранни записвания и 30% при записване по редовни цени – при подписване на договора; доплащане – 14 дни преди датата на отпътуване.

Туроператорът е сключил застраховка “Отговорност на Туроператора” със ЗД Евроинс АД, гр. София, бул. Христофор Колумб № 43, Застрахователна полица   № 03700100001714. Туроператорът препоръчва на своите клиенти сключване на Застраховка "Отмяна на пътуване" по чл.80, ал.1, т.14 от Закона за туризма, покриваща разходите при анулиране на пътуването, при съкращаване и прекъсване на пътуването, поради здравословни причини на пътуващия или негови близки. Застраховката е доброволна и се сключва в деня на подписване на договора за организирано пътуване в агенцията, където се извършва записването. Туроператорът не възстановява сумата по застраховката при неосъществяване на екскурзиятa

Лица до 5 год. и от 64 до 74 год. имат доплащане за мед. застраховка в размер на 4.00 лв. на човек за престоя. Лица от 75 до 80 год. имат доплащане за мед.застраховка от 8.00 лв за престоя.

Застрахователната компания не застрахова лица над 85 год. Туристите от 80 до 84 год. Могат да бъдат застраховани за 2000 € срещу сумата от 2.00 лева на ден.

Туроператорът не носи отговорност и не възстановява суми на туристи, на които им се отказва достъп до Гърция поради: забрана за напускане на страната, невалидни /забравени/ документи или други независещи от туроператора причини !

ЗАБЕЛЕЖКА: Туроператорът си запазва правото за промяна на дните на обявените допълнителни екскурзии, в зависимост от предлагането на гръцките колеги. Организаторът си запазва правото за промяна в цената на екскурзията до 20 дни преди датата на отпътуване, в случай на драстично повишаване на горивото.

Информация относно самото пътуване: Началната и крайната спирка са фиксирани предварително в програмата и договора и допълнителни спирки на територията на гр. София не се правят. Настаняването в автобуса става по реда на записване. Спирките по време на самото пътуване са предварително регламентирани / при необходимост разбира се се спира, но слизат само нуждаещите се /. Спирането на супермаркети не влиза в нашите програми / освен ако не е пътуване с цел пазаруване /.