Top
Melitours BG / Халкидики, Атон, х-л „Akti Ouranoupoli“ 4*

Халкидики, Атон, х-л „Akti Ouranoupoli“ 4*

237 лв. per person

Атон е третият ръкав на Халкидики. На него се намира и независимата монашеската република „Св. Гора“ – място достъпно само за мъже. Атон е дълъг 57 км. и широк 7-10 км. Общата му площ е 389 кв. км. Наименованието си получава от едноимения връх Атон (2033 м.), който се извисява величествено над ръкава.

Според гръцката конституция Света Гора е под гръцки сувернитет, седалище на 20 православни манастира, 12 скита и над 6000 килии. Главен административен град и център е Карея.

Най-известното селище на Атон е Урануполи (което в превод означава „небесен град“). То граничи със Света Гора и именно от там тръгват фериботите с поклонници. До 1922 г. мястото е собственост на манастирите, но монасите го отстъпват на бежанци от Мала Азия, които се заселват там за постоянно. Днес е търсена дестинация заради добрите условия за почивка, които предлага. За туристите се предлагат хотели (извън населеното място) и по-малки къщи за гости, както и таверни, кафенета и пекарни – концентрирани около пристанището. Символ на Урануполи е старата кула Андроникос на пристанището, построена от манастира Ватопеди през 14 в. Тя е най-голямата запазена кула на Халкидики.

Oстров Амулиани се намира срещу Атон и единственият обитаем остров на Халкидики. Площта му е 4,5 кв. км. с десетки прекрасни плажове (2 км.), където човек може да се наслади на тюркоазените води на морето. Островът е подходящо място и за гмуркане поради чистотата на морето и разнообразните морски обитатели. Амулиани е и много зелен като преобладава ниската растителност и маслиновите дръвчета. За да се стигне до там се взима ферибот от Трипити (малко пристанище преди Урануполи), а продължителността на пътуването е 15 мин.

3 дни - АВТОБУС
  • Included
    Халкидики, Атон, х-л „Akti Ouranoupoli“ 4*
    Допълнителна информация можете да намерите в раздел ЦЕНИ
1
1 ДЕН

Отпътуване от София в 7:00 часа от Стадион “Васил Левски” по маршрут Кулата – Серес – Аспровалта - Уранополис, III-ти ръкав на Халкидически п-ов. Настаняване в хотел Akti Ouranoupoli 4*. Свободно време. Вечеря. Нощувка.

2
2 ДЕН

Закуска. Свободен ден или по желание* Круиз около Атонските манастири – най- святото място в Гърция. Разглеждат се 8 манастира от западната страна с беседа на български език /от третия ръкав на Халкидики круизът е около 3 часа /. Свободно време в живописното селище Урануполис/ небесен град/. Обратно в хотела. Вечеря. Нощувка.

3
3 ДЕН

Закуска. Към 11:00 часа отпътуване за България. Преминаване през КПП Кулата. Пристигане в София вечерта.

TOUR LOCATION

Халкидики, Атон

Sorry, the comment form is closed at this time.

Цена на човек, за пакет, в лева

СПЕЦИАЛНА ОФЕРТА

Редовни цени

На човек в двойна стая

237.00 лв.

257.00 лв.

3-ти възрастен в двойна стая

227.00 лв.

247.00 лв.

1-во дете 0-6.99 г. с двама възрастни в стая

99.00 лв.

99.00 лв.

1-во дете 7-11.99 г. с двама възрастни в стая

158.00 лв.

168.00 лв.

2-ро дете 2-11.99 г. с двама възрастни в стая

158.00 лв.

168.00 лв.

Доплащане за единична стая

100.00 лв.

100.00 лв.

СПЕЦИАЛНАТА ОФЕРТА  е  валидна при резервации направени след 05/09/2019, 100% предплатен пакет и без право на анулации!!

ВАЖНО: От 01/01/2018 в Гърция се въвежда задължителна туристическа такса, която е в размер на 3 евро на стая на вечер / за хотел 4*/. Заплаща се само на място в хотела, преди настаняването и е задължителна.

За туристи, желаещи да ползват програмата със собствен транспорт – от цената се приспадат 55.00 лв. Те не ползват и застраховка.

Програмата е подходяща и за хора в неравностойно положение.

 

ДАТИ НА ОТПЪТУВАНЕ:  21 СЕПТЕМВРИ

 

ЦЕНАТА ВКЛЮЧВА:

* Транспорт с комфортен автобус;

* 2 нощувки със закуски и вечери на блок маса в хотел Akti Ouranoupoli 4* - www.hotel-akti.gr;

* Безплатен WI-FI на рецепция, в другите зони - платен;

* Чадъри и шезлонги на басейна и плажа;

* Медицинска застраховка “Помощ при пътуване в чужбина” с покритие 5000 евро към ЗД Евроинс АД, гр. София

/ лица до 5 г. и над 64 г. имат доплащане /;

* Входни и пътни такси;

* Водач от фирмата организатор;

Цената не включва:

* Круиз до Света гора - полудневен, с беседа на български език – 25 € – възрастен; Деца до 6-12 год. – 12 € , деца 0-5,99 г. – безплатно – не заема седалка в автобуса.

* Сейф в стаите – заплаща се на място;

 

За допълнителните мероприятия – записването и плащането става само на място !!! Осъществяват се при минимум 20 пълноплащащи туриста.

МИНИМАЛЕН БРОЙ ТУРИСТИ: 40

Срок на уведомление при несъбран минимален брой туристи: 7 дни преди датата на отпътуване.

НЕОБХОДИМИ ДОКУМЕНТИ: Валиден документ за самоличност - лична карта или задграничен паспорт. За деца под 18 години, пътуващи с един родител или без родители – Нотариално заверена декларация, че родителите са съгласни детето да пътува извън България – оригинал + 1 копие + паспорт на детето. За Република Гърция няма визови, санитарни и медицински изисквания.

НАЧИН НА ПЛАЩАНЕ: депозит – 50% от пакетната цена при ранни записвания и 30% при записване по редовни цени; доплащане – 14 дни преди датата на отпътуване.

Туроператорът е сключил застраховка “Отговорност на Туроператора” със ЗД Евроинс АД, гр. София, Застрахователна полица № № 03700100001313. Туроператорът препоръчва на своите клиенти сключване на Застраховка "Отмяна на пътуване" по чл.80, ал.1, т.14 от Закона за туризма, покриваща разходите при анулиране на пътуването, при съкращаване и прекъсване на пътуването, поради здравословни причини на пътуващия или негови близки. Застраховката е доброволна и се сключва в деня на подписване на договора за организирано пътуване в агенцията, където се извършва записването. Туроператорът не възстановява сумата по застраховката при неосъществяване на екскурзиятa

Лица до 5 год. и от 64 до 74 год. имат доплащане за мед. застраховка в размер на 1.00 лв. на човек, на ден / не на нощувка /

Лица от 75 до 80 год. имат доплащане за мед.застраховка от 2.00 лева на човек, на ден.

Застрахователната компания не застрахова лица над 85 год. Туристите от 80 до 84 год. Могат да бъдат застраховани за 2000 € срещу сумата от 2.00 лева на ден.

Туроператорът не носи отговорност и не възстановява суми на туристи, на които им се отказва достъп до Гърция поради: забрана за напускане на страната, невалидни /забравени/ документи или други независещи от туроператора причини !

ЗАБЕЛЕЖКА: Туроператорът си запазва правото за промяна на дните на обявените допълнителни екскурзии, в зависимост от предлагането на гръцките колеги. Организаторът си запазва правото за промяна в цената на екскурзията до 20 дни преди датата на отпътуване, в случай на драстично повишаване на горивото.

Информация относно самото пътуване: Началната и крайната спирка са фиксирани предварително в програмата и договора и допълнителни спирки на територията на гр. София не се правят. Настаняването в автобуса става по реда на записване. Спирките по време на самото пътуване са предварително регламентирани / при необходимост разбира се се спира, но слизат само нуждаещите се /. Спирането на супермаркети не влиза в нашите програми / освен ако не е пътуване с цел пазаруване /.